Gratis levering*

Gratis levering bij aankoop van min. 15€ Gratis levering bij aankoop van min. 15€
Gratis retour in je winkelpunt Gratis retour in je winkelpunt
3 gratis staaltjes 3 gratis staaltjes
Gratis verpakking Gratis verpakking

Wat is het verschil tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette en body mist?

In dit artikel leggen we de verschillende categorieën parfum uit om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw geurbehoeften en -voorkeuren.

Parfum


Parfum is de meest geconcentreerde en luxueuze vorm van geur die op de markt verkrijgbaar is. Het bevat meestal tussen 15% en 40% aromaconcentraat, waardoor het lang blijft hangen op de huid (tot 12 uur of meer). Door de hoge concentratie is een kleine hoeveelheid parfum al genoeg om een intense, langdurige geur te produceren. Parfum zit meestal in kleinere flesjes en is vaak duurder dan andere soorten parfum.

Eau de parfum


Eau de parfum (EDP) is de meest gangbare keuze voor veel parfumliefhebbers. Het bevat meestal tussen 10% en 20% aromaconcentraat, wat betekent dat het tot 6 uur lang op de huid blijft zitten. Eau de parfum biedt een goede balans tussen intensiteit en duurzaamheid, waardoor het een veelzijdige keuze is voor dagelijks gebruik. Het zit in middelgrote flesjes en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met parfum.

Eau de toilette


Eau de toilette (EDT) is een lichtere, meer verfrissende optie dan eau de parfum. Het bevat meestal tussen 5% en 15% aromaconcentraat, wat betekent dat het ongeveer 3 tot 4 uur blijft hangen. Eau de toilette is ideaal voor warmere klimaten of gelegenheden waarbij een subtiele geur de voorkeur heeft. Het zit meestal in grotere flessen en is betaalbaarder dan eau de parfum of parfum.

Body mist

Body mist heeft een lagere concentratie (1% tot 3%) essentiële oliën of aromatische concentraten dan parfums, waardoor ze lichter aanvoelen en minder lang gedragen worden. Body spray wordt vaak gebruikt voor een meer ontspannen toepassing en om de hele dag te verfrissen.

Ontdek onze nieuwe producten