GRATIS levering*

Gratis levering bij aankoop van min. 15€ Gratis levering bij aankoop van min. 15€
Gratis retour in je winkelpunt Gratis retour in je winkelpunt
3 gratis staaltjes 3 gratis staaltjes
Gratis verpakking Gratis verpakking

Onze liefdadigheidsacties


Viva For Life

In Brussel en Wallonië komen de gezondheid, de ontwikkeling, het welzijn en de toekomst van zo’n 80.000 kinderen in het gedrang door armoede. Viva for Life ondersteunt projecten die reeds vanaf de geboorte ingrijpen en het kind de kans geven een leven in armoede te ontsnappen. Een fundamentele taak, vaak uitgevoerd in schrijnende situaties.

De steun van Viva for Life stelt de verenigingen in staat meer kinderen te bereiken en ze beter te helpen met kinderopvang, voor- en naschoolse activiteiten en speciale aandacht voor het ondersteunen van de ouders, reeds vanaf de geboorte van het kind. Concreet richt de organisatie zich op het versterken van het personeel, de aanschaf van voertuigen en materiaal en de tussenkomst bij werken.

Viva for Life ondersteunen betekent bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen die in armoede leven en het doorbreken van het isolement waarin ze terechtkomen.

April is al vele jaren een officiële sponsor van Viva For Life. In 2019 hebben onze teams een cheque van 25.000€ aan de vereniging gegeven. In 2020 zal het bedrijf Viva For Life opnieuw ondersteunen door aan het einde van het jaar een solidaire afronding te organiseren.

Pink Ribbon

Elk jaar, in oktober, ondersteunt April Pink Ribbon. Pink Ribbon werd het leven ingeroepen om enerzijds preventie en tijdige opsporing van borstkanker aan te moedigen en om anderzijds de aandacht te blijven vestigen op de verbetering van de levenskwaliteit van personen die geconfronteerd worden met deze ziekte en hun omgeving, zowel tijdens als na de behandeling.

In eerste instantie wil Pink Ribbon de zichtbaarheid van en de kennis omtrent borstkanker vergroten. Daarnaast wil het de dialoog bevorderen, angstgevoelens en gevoelens van eenzaamheid verminderen en taboes doorbreken door bepaald gedrag en attitudes aan te moedigen. Tot slot wil Pink Ribbon concrete projecten ondersteunen die het welzijn en de levenskwaliteit van vrouwen en mannen die geconfronteerd worden met borstkanker en hun omgeving verbeteren.

Om deze liefdadigheidsactie te ondersteunen mag u gedurende de hele maand oktober uw aankoopsom afronden aan de kassa van onze winkels, of door dit fictieve product aan je online winkelmandje toe te voegen en een bedrag naar keuze te schenken.Kick Cancer

KickCancer promoot een vernieuwende aanpak van kinderkanker, niet alleen door onderzoek te financieren maar ook door ervoor te zorgen dat andere spelers kinderkanker niet vergeten en dat ze hierin investeren. Daarnaast pleit de organisatie voor juridische veranderingen die ervoor zorgen dat onderzoek naar kinderkanker goedkoper en minder risicovol wordt.

KickCancer financiert klinische proeven met als doel nieuwe geneesmiddelen, ontwikkeld voor volwassenen, te testen op kinderen in veilige en ethische omstandigheden. KickCancer financiert fundamenteel onderzoek om de oorzaak en de werking van kinderkankers beter te begrijpen, wat op termijn zal leiden tot het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen die zich speciaal op kinderen toespitsen.

Samen met de zangeres Angèle, meter van Kick Cancer, heeft ons Distriplus-team deelgenomen aan Run to Kick die op 27 september plaatsvond. Ze hebben € 4600 ingezameld.


Hopital Erasme

COVID-teams van Erasme ontmoeten die over hun ervaringen in deze moeilijke situatie vertelden.
Omdat elke geste telt en omdat Covid-19 ons allemaal treft, heeft April per bestelling die tijdens de lockdown werd gedaan €1 aan het Fonds Erasme geschonken.

Ons team wilde onze dagelijkse helden en heldinnen graag ontmoeten en kon de COVID-teams van Erasme ontmoeten die over hun ervaringen in deze moeilijke situatie vertelden.